Wij nodigen iedereen uit om bij ons te komen genieten!

Kanoroutes

Routes:


  • Een ronde van 17,6 km van Onderdijk naar Opperdoes.
  • Een grote ronde langs Oostwoud, Twisk, Medemblik en Onderdijk van 25 km. Route volgens GPS-track met omweg over de grachtjes van Medemblik 28,3 km.
Ronde door Opperdoes (17,6 km) die begint bij Onderdijk:Naar het startpunt bij Onderdijk
Vanaf de snelweg A7 (Amsterdam - Afsluitdijk) neem je afslag 11 richting Medemblik. Vlak voor Medemblik ga je rechtsaf de N240 op richting Andijk en Enkhuizen. Na ongeveer 4 km. ga je linksaf richting Onderdijk. Vlak voor de brug is rechts een parkeerterrein, waar het startpunt is. Hier is een goede kanosteiger, een boothelling en een picknicktafel.


Vanaf het startpunt bij Onderdijk ga je links de brug onderdoor naar de Grote Vliet. Eventueel kun je een kleine omweg via Onderdijk maken. Voorbij het meer zie je aan de rechterkant hetStoommachinemuseum. Je vaart verder naar het noorden. Na een brug maakt de vaart een bocht naar links. Net vóór de brug kun je rechtsaf de Parksingel op varen. Aan het eind kun je bij kinderboerderij "'t Langoortje" de kant op. Hier net achter kun je het middeleeuwse kasteel Radboud zien. Achter de dijk is het IJsselmeer. Hier is een kleine haven met een brede trailerhelling. Helaas is er geen kanosteiger. Je vaart verder over de singel om het centrum. Als je rechts de grote sluis (57) ziet houd je rechts aan en gaat de smalle gracht op. Even verder kun je rechtsaf de doodlopende gracht Achterom op varen. Nog even verder is rechts een klein doodlopend stukje. Aan het eind is een kanosteiger waar je de kant op kunt. Je kunt hier aan de overkant van de spoorbaan meelmolen De Herder bezoeken. Er is een klein restaurant bij. Als je verder vaart kom je langs de sluis en spoorbrug (58). Je vaart rechtuit. Rechts zijn heel veel bramenstruiken. In Opperdoes vaar je rechtuit langs knooppunt 52. Volg de bochten en houd steeds rechts aan. Bij een T-kruising ga je linksaf. Aan het eind van deze vaart ga je weer rechtsaf over de Twiskerdijksloot richting knooppunt 53. Bij dit knooppunt is na een duiker links een kanosteiger. Dit is het startpunt Opperdoes. Je vaart rechtuit over de Twiskerdijksloot richting Medemblik. Neem de eerste zijvaart rechtsaf richting knooppunt 55. Hier ga je rechtsaf onder een houten brug door. Bij de volgende kruising (59) ga je rechtsaf het brede water op. Je vaart rechtuit over het meer Grote Vliet. Na de brug aan de overkant ben je rechts terug bij het startpunt.
Ronde van 25 km. met startpunt bij Opperdoes:Naar het startpunt bij Opperdoes
Vanaf de snelweg A7 (Amsterdam - Afsluitdijk) neem je afslag 11 richting Medemblik. Vlak voor Medemblik ga je rechtsaf de N240 op richting Andijk en Enkhuizen. Bij de rotonde ga je rechtsaf en vervolgens na een korte afstand de eerste weg linksaf. Ter hoogte van een zijvaart zie je het startpunt links bij een picknicktafel. Hier is een goede kanosteiger.


Vanaf de kanosteiger ga je in noordwestelijke richting en laat de steiger en brug achter je. Voorbij een brug ga je linksaf langs het gebouw van Univé. Aan het eind ga je bij de T-kruising rechtsaf. Bij het volgende kruispunt ga je rechtsaf langs de scheepswerven en ligplaatsen van zeiljachten. Bij het volgende kruispunt kun je linksaf een omweg maken naar het centrum. Je vaart dan de doodlopende gracht "Achterom" af. Terug vaar je richting de sluis en sla voor de sluis rechtsaf. Je vaart om het centrum heen. Bij de volgende zijvaart kun je linksaf naarkasteel Radboudvaren. Aan het eind van de doodlopende vaart kom je bij kinderboerderij 't Langoortje. Het kasteel is hier vlak achter. Het is hier ook mogelijk over te dragen naar het IJsselmeer. Het is zo'n 170 meter naar de brede boothelling in de haven. Helaas is er geen kanosteiger. De route gaat verder naar het zuiden. Buiten Medemblik kom je langs hetstoommachine museum. Er is een kanosteiger voor een bezoek aan het museum, of alleen een kop koffie of thee in het gebouw rechts. Vervolgens kom je bij een meer, de Grote Vliet. Houd rechts aan en halverwege ga je rechtsaf een zijvaart in. Vervolgens ga je linksaf en houd verder rechts aan. Je komt uit aan het eind van het meer. Hier ga je rechtsaf langs de kanosteiger en boothelling. Bij de T-splitsing ga je rechtsaf het Egboetswater op. Je vaart langs een park met fietspad en bij het volgende kruispunt is een zwemgelegenheid. Hier ga je rechtsaf en volgt de hoofdvaart naar Oostwoud. Bij de eerste huizen houd je rechts aan en blijft op de hoofdvaart. Aan het eind van het dorp ga je onder een spoorbrug (stoomtrein) door en dan linksaf. Langs dit rechte kanaal is halfweg aan de linkerkant een kanosteiger met picknicktafel. Je gaat vervolgens rechtsaf de korte vaart naar de Bennemeer op, en dan gelijk weer rechtsaf. Verderop ga je weer rechtsaf richting Twisk. Je vaart achter de huizen langs en neem de eerste zijvaart linksaf. Na twee bochten gaat deze vaart naar het noorden. Aan het eind moeten motorboten linksaf, maar met de kano kun je rechtsaf de smalle doorgang nemen. Je komt uit op de Noorderkogge en je vaart richting Medemblik. Bij de zijvaart (50) ga je rechtsaf naar Opperdoes(51). Bij de T-splitsing ga je linksaf en daarna rechtsaf. Deze vaart langs het dorp voert je terug naar het startpunt.


All inclusive luxe rondvaart met de “maiden of Medemblik”

Heerlijk varen met een smaakvolle luxe lunch.

De heerlijke buitenlucht. De wind die door uw haren strijkt. De zon die uw huid streelt. Varen maakt hongerig en dorstig. En daarom bieden wij iets aan dat ook uw tong streelt. Een heerlijk lunch arrangement, dagvers gemaakt door onze vaste cateraar, met prachtige wijnen in de bijzondere omgeving van de Kleine en grote Vliet. Een heerlijk arrangement voor uw familiedag, team uitje of bedrijfsuitje. Enjoy the Magic!

Inhoud van ons arrangement bestaat uit:

Lunch (bijvoorbeeld):
– Broodje boeren belegen & gegrilde groenten
– Bolletje met brie & alfalfa
– Foccacia broodje met serranoham & rucola
– Wrap met gegrilde kip, hummus & avocado.
Zoet divers; macarons, chocola, muffin, seizoensfruit

Onbeperkt drankjes aan boord:

Onbeperkt drankjes zoals Cola, Cola light, Spa rood & blauw, appelsap, Ice Tea, koffie (filterkoffie), thee (diverse smaken), Prosecco, witte wijn, rode wijn, rosé, 0.0 % Heineken bier.

Prijs per persoon: € 55,00 minimaal 4 gasten, maximaal 16 gasten. Duur rondvaart: ca.1 uur

Bare boat: € 35,00 per persoon ( 4-16 gasten)

Afvaart: Buitenplaats Medemblik ( Brakeweg 61; Medemblik)

meer info of gelijk boeken: info@lodge61.nl


prijzen:

kano per uur (1-3 personen)

€ 15,00

sup (hard board) per uur

€ 15,00

Sloep arrangement

bare boat
( min. 10 personen)


all inclusive arrangement
(min. 10 personen)

€ 35,00 p.p.
€ 55,00 p.p.